Om de verkeersafhandeling van de veerboot te verbeteren, zetten Den Helder en Texel in op een gecoördineerde aanpak. Met de 'Mobiliteitsaanpak Den Helder-Texel' als leidraad, streven beide gemeenten naar een efficiënte en duurzame mobiliteitsoplossing.
De Texelse gemeenteraad heeft zich deze week unaniem achter de mobiliteitsaanpak geschaard. Dit legt de basis voor investeringen in een nieuwe bootroute in Den Helder, met de Ravelijnbrug als cruciale schakel om de binnenstad te ontlasten van verkeersdrukte.
De voorgestelde strategieën omvatten niet alleen de omleiding van autoverkeer, maar ook verbeteringen aan de treinverbinding in Den Helder. Door gezamenlijke investeringen wordt beoogd de bereikbaarheid te vergroten en de hinder van toenemend bootverkeer te beperken.
De mobiliteitskwestie is al geruime tijd een prioriteit in Den Helder, waar de binnenstad aanzienlijk gerenoveerd is. Niettemin blijft het veerbootverkeer een knelpunt op drukke dagen. De plannen omvatten niet alleen verkeersmaatregelen, maar hebben ook oog voor de stedelijke ontwikkeling en leefbaarheid.
Texel en Den Helder tonen een eensgezinde steun voor de gezamenlijke mobiliteitsaanpak, waarbij de focus ligt op duurzame oplossingen en gemeenschappelijke ontwikkeling. Terwijl het principebesluit is genomen, staan concrete projecten in het verschiet voor een efficiënte en effectieve verkeersafhandeling tussen beide gemeenten.